Žarko Marinović
Foto: Youtube Print screen/Studentski centar Beograd

Žarko Marinović

Studentski dom Žarko Marinović predstavlja najmanji objekat Ustanove studentski centar „Beograd“. Broji 46 studentskih soba. Kupatila su zajednička (spratna).

Deo zgrade dom deli sa Višom medicinskom školom, a u blizini su Poljoprivredni fakultet i Policijska akademija. Lako je doći i do svih visokoškolskih ustanova smeštenih na Novom Beogradu.

Specifičnost doma ogleda se u tome što najveći broj stanara čine brucoši. Studenti smatraju da je studentski restoran u okviru ovog doma jedan od najboljih studentskih restorana u Beogradu.

Dоm rаspоlаžе vidео nаdzоrоm.

U Zemunu je 1956. osnovan Internat Više pedagoške škole za ekonomiju domaćinstva. Zadatak mu je bio da studentima pruži mogućnost za praktično izvođenje nastave,ishranu i smeštaj. Mogao je da primi 110 studenata koji su u njemu boravili po 10 meseci. Ovaj internat danas je poznat pod nazivom : studentski dom „ŽarkoMarinović“. Inicijativom Univerziteta i Republičke zajednice usmerenog obrazovanja, 1986. godine pripojen je Studentskom centru.

Adresa: Cаrа Dušаnа 254 (Zemun) Теlefon: 011/3713-400 Upravnik: Aleksandra Mitrović-Riznić Prеvоz: А 17, 73, 84, 704, 706, 707

Izvor: Studentski centar Beograd

ODGOVORITE