Magla i poledica na putevima – Srbija stanje na putevima

0
20
Sneg
Foto: Youtube

Magla, poledica i vlažni kolovozi – ako baš morate da putujete kolima, vozite oprezno i poštujte propise. Na planinskim putevima obavezna je upotreba lanaca za sneg.

Magla otežava vožnju u jutarnjim i večernjim satima, a zbog moguće pojave poledice i vlažnih kolovoza može doći do saobraćajnih nezgoda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Na nepovoljne uslove za vožnju utiču magla, sumaglica, i slaba kiša koja pada u pojedinim delovima Srbije sa tendencijom da je zameni slab sneg.

Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila na putu od Niša do graničnog prelaza sa Bugarskom (Gradina), na deonici između Bele Palanke i Pirota, zbog radova na mostu kod mesta Čiflik.

Zbog radova na Obilaznici oko Beograda saobraćaj će biti zatvoren od 6.00 do 18.00 prvo u smeru ka Novom Sadu, a zatim u smetu ka Nišu.

Zbog radova na izgradnji auto-puta Beograd-Požega biće postavljena privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj na deonici između Obrenovca i Uba, kao i od Lajkovca do Ljiga.

Saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanjem vozila na deonici Perlez-Kovačica zbog radova na rekonstrukciji mosta kod Farkaždina.

Kako je naveo AMS S, oprez je posebno potreban u planinskim predelima, gde je obavezna upotreba zimskih guma i očekuje se sneg.

Prema podacima „Puteva Srbije“ zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom važi na prilazu Kopaoniku, na deonici Brzeće-Kopaonik, kao i prilazu Goču, na deonicama Vrnjci-Grčak i Dobre Vode-Stanišinci.Zabrana za kamione i šlepere važi i na deonici Jošanička Banja-Grčak.

Izvor: mondo.rs

ODGOVORITE